Poederlakken

Onze eigen poederlakkerij zorgt voor een duurzame bescherming en kwalitatieve afwerking tot in de kleinste details. Bovendien verzekeren we hiermee vlotte doorlooptijden.

Onze aanpak

Na een grondige voorbehandeling wordt het aluminium, stalen of RVS object gepoederlakt. Poederlakken is een elektrostatisch verfproces waarbij negatief geladen poeder op een geaard werkstuk gespoten wordt. Deze poederdeeltjes bevatten bindmiddel, pigment en hulpstoffen. Vervolgens gaat het voorwerp een oven in waardoor de hitte het poeder zal uitvloeien tot een gesloten harde laag van ongeveer 80 micron.

Poederlak wordt toegepast op verschillende soorten metalen variërend van dun plaat- en profielmateriaal tot en met zwaar constructiestaal. Wij lakken enkel met kwalitatief hoogwaardig qualicoat gekeurde poeders.

RAL-kleuren & glansgraden

Voor de eindlaag kan je kiezen uit een ruim aanbod RAL-kleuren en tal van afwerkingsmogelijkheden. Zo bestaan er glansgraden als ultramat, mat , satijn- of hoogglans. Vervolgens heb je de keuze uit tal van structuurlakken en metallic 3D kleureffecten. Kom langs en ontdek samen met ons de eindeloze mogelijkheden.

In de Colour Experience Room van onze partner Axalta in Lummen kan je meer dan 1.200 kleuren, effecten en afwerkingen van poederlakken ontdekken. Nadien zorgen wij dat jouw keuze feilloos wordt uitgevoerd.

Milieuvriendelijk poederlakken

Wist je dat poederlakken één van de meest milieuvriendelijke behandelingen is? Er wordt immers geen gebruik gemaakt van solventen en overtollig poeder kan worden gerecupereerd en hergebruikt. Het is bovendien een corrosiewerende en esthetische oplossing met een hoge UV-bestendigheid. Er is een uitgebreid kleurenpalet poeders om uit te kiezen. Poederlakken is bovendien milieuvriendelijker dan natlakken.

Afmetingen & levertijd

Onze poederlakkerij bestaat uit een chemische voorbehandeling, droogoven, poederlakmachine en moffeloven. De installatie is 200 meter lang en het hele proces neemt zo’n 2 uur in beslag. Omdat we dagelijks poederlakken, garanderen we trouwens zeer korte en flexibele levertermijnen. Alle metalen objecten van een maximum lengte 6000 mm x breedte 1250 mm x hoogte 1900 mm zijn mogelijk.

Ben je als interieurbouwer, metaalwerker, (interieur)architect, bouwbedrijf of projectontwikkelaar op zoek naar een betrouwbare partner? Of bezig met een persoonlijk project? Geef ons een seintje!

Ontdek onze andere diensten

Van tafel, deur, trap, onderstel tot frame, éénmalig of in kleine tot middelgrote series… wij maken jouw metalen dromen werkelijkheid.

Lasersnijden, knippen, ponsen, plooien en laswerken in onderaanneming. Zowel voor staal, RVS, aluminium als andere metalen.

Met onze eigen producten combineren we design met functionaliteit. Ontdek deze unieke, modulaire presentatiemeubels & -rekken.

nieuw